Nog wat handige tips, voor het bewaren en bereiden van noten en zaden:
Door noten en zaden te roosteren krijg je een lekkere smaak en worden ze, na afkoeling, knapperig. Rooster enkele minuten bij een lage temperatuur (maximaal 150° C).
Van de droge noten en zaden kunnen we ook vrij gemakkelijk een boterachtige pasta maken, met behulp van een blender. De olie komt vrij, bedekt de fijngemalen notendeeltjes en maakt het geheel smeerbaar. Denk aan pindakaas, sesampasta. Het is lekker op brood in plaats van boter en voor extra smaak in soepen en stoofschotels.
Voor de bereiding van olie kun je een kleine oliepers gebruiken. Walnoten geven bijvoorbeeld een heerlijk geurige olie voor gebruik bij rauwkost.
De NootNico
Schuttevaer 46
7908 GC Hoogeveen
Mob: 06 25251078
Mail:
KvK: 51815052
Woensdag | Joure | Midstraat | 13:00-17:00 |
Vrijdag | IJsselmuiden | Markeresplein | 13:00-17:30 |
Zaterdag | Heerenveen | Centrum | 08:00-17:00 |